Up Albumit 2008 » Porstuan albumit Prev Next

Albumit 2008
Sivu | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

080517_poks_kierratys

Kierrätystä, keräystä ja taimien vaihtoa

Kevään kierrätys- ja keräystapahtumaa osataan jo odottaa. Kevätsiivousten jäljitä Rauhanyhdistyksen talon sali täyttyi hyväkuntoisesta vaate- yms tavarasta. Moni löysi uuteen kotiin. Keräykseen jäi tavanomaiset noin 15 säkillistä. Taimien vaihto kävi kevätauringossa vilkkaana. Kuvat Hannu Vaahtoranta ja Pertti Runolinna.

 
080517_kylakavely

Jokimäessä ja Golfilla

Jokimäen sillalta avautuu Mustijoelle molempiin suuntiin upeat näkymät. Golfillakin kannattaa poiketa ihan maisemienkin takia, vaikka ei pelaisikaan.

 
080514_yrittajat_kokous

Yrittäjien kevätkokous Kahvi-Akassa

Pornaisten Yrittäjät piti kevätkokoustaan Kahvi-Akassa keskiviikkona 14.5.2008. Viime vuoden kertomukset ja tilit osoittivat yhdistyksen toiminnan olevan vahvoissa kantimissa. Puheenjohtaja Juha Virkki katsasti tulevaa toimintaa, missä syksyllä pidettävät Pornaisten messut merkitsevät mittavaa koitosta yhdistykselle ja jäsenille. Aktia pankin uusi konttorinjohtaja Sari Janhunen esittäytyi. Kahvi-Akan pikkulämmin tarjoilu antoi maittavan lisäpisteen tilaisuudelle.

 
080513_ppns_keinu

Kivistölle touhuttiin pihakeinu

Pornaisten Pohjoisen Nuorisoseuran touhuaamupäivässä 13.5.2008 otettiin käyttöön yhdistyksen touhuuma ja Säästöpankkisäätiön tuella hankittu pihakeinu. Avausnauhan katkaisivat keinujien avustuksella PPNS:n Eija Kainulainen ja Aktian Sari Janhunen.

 
080512_erityiset_kokous

Erityiset Kahvi-Akassa

Vammaisyhdistys Pornaisten Erityiset piti vuosikokoustaan 12.5.2008 Kahvi-Akan viihtyisissä tiloissa ja hyvässä huollossa.

 
080508_sale_avaus

Sale avattiin

Osuuskauppa Oslan Pornaisiin rakentama Sale -market valmistui 9 kuukauden mallikkaalla rakentamisella ja avattiin käyttöön torstaina 8.5.2008. Avajaisseremonioista vastasivat Oslan toimialajohtajat Jukka Pöyhönen ja Hannu Sievers sekä myymäläpäällikkö Sirpa Simonen. Pornaisia edustivat kunnanvalutuuston puheenjohtaja Matti Leivoja, kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapani Lempinen, hallintojohtaja Seija Marttila, tontin myynyt Tuomo Halla puolisoineen ja lukuisa joukko kuntalaisia.

 
080507_kupsenkylan_silta

Kupsenkylän silla betonikansi valmis

Kupsenkylän sillan kansivalun laudoitus on purettu ja näemme kannen lähes valmiina. Kuvat ja tekstit Hannu Kolehmainen 7.5.2008.

 
080506_kirjasto_sytkyt

Kirjan ja ruusun päivä

Mikä liittää ruusut ja kirjat yhteen? Pornaisissa liittäjänä on kunnankirjasto, joka ylläpitää vuosittain kirjan ja ruusun päivän perinnettä. Lasten ohjelman toteutti tänä vuonna Nukketeatteri Sytkyt.

 
080502_kylakavely

Kävelyllä

Lenkeillä Ryhdällä, Ylimmäisillä ja Lahalla 2-5.5.2008.

 
080501_hty_vappu

Vappulounaalla

Halkian ja Laukkosken työväenyhdistysten vappulounaalla Halkian työväentalolla vapunpäivänä 1.5.2008, juhlapuhujana kansanedustaja Matti Saarinen Lohjalta, lounaskonsertti Loisto-Orkesteri. Yhdistykset järjestävät vappulounaan vuorovuosina omilla taloillaan.

 
080429_martat_historiikki

Pornaisten Martat ry julkisti 100-vuotishistoriikin

Pornaisten martat juhlivat tänä vuonna 100-vuotista yhdistystään. Vuosisata Pornaisten marttojen historiaa -kirjan kirjoitti yhdistyksen jäsen Tuula Forsskåhl. Historiatoimikuntaan kuuluivat myös jäsenet Anni Toivonen ja Leena Laine. Kirjan painoasu on Mia Mäenpään työtä.

 
080427_vilpas_puhinat

Teemu Planting nopein Pornaisten Puhinoissa

Pornaisten Vilppaan järjestämää Pornaisten Puhinat -hölkkätapahtumaa suosi erinomaisen olosuhteet. 12,5 kilometrin matkalle oli tehty uusi reitti, jonka taivalsi nopeimpana aikaan 46,05 Kiimingin Riennon Teemu Planting (M). Laukkosken Taimen Janne-Pekka Nurmi (M40) oli toiseksi nopein. Kerkkoon Urheilijoiden Seija Nurmi oli nopein naisten 6,5 kilometrillä.

 
080426_k-kauppa_synttarit

K-Marketilla 1-vuotis synttärit

Kauppias oli kutsunut kuntalaiset kaupan synttäreille. Juhlapöydässä oli Kahvi-Akan mainiota kanakeittoa, kahvia, munkkeja ja muuta hyvää. Noin 700 vierasta loi juhlatunnelmaa ja nautti pöydän antimista. Onnittelut!

 
080423_waltari_huone

Kirjaston Mika Waltari -huone valmistuu

Mika Waltarin 100v -juhlvuoden ohjelmaan sisältyy myös Mika Waltari -huoneen perustaminen Pornaisten kunnankirjastoon. Huuoneeseen kootaan Mika Waltarin tuotantoa ja rekvisiittaa. Huonetta tullaan käyttämään myös tutkijoiden ja kirjoittajien työhuoneena.

 
080423_kupsenkylan_silta

Kupsenkylän uuden sillan kansi on valettu

Kupsenkylän uuden sillan kannen valu on tehty. Noin 330 kuutiota betonia vaatinut valu onnistui hyvin, kun paikalla oli tarvittavat laitteet. Veden pois imeminen teräspaaluista vaati imuauton ennenkuin betonin pumppaaminen voitiin aloittaa. Pumppuautolla olikin resursseja teoreettisesti 150 kuution tuntivauhtiin,jopa 45 metrin etäisyydelle. 330 kuution valu vaati kuitenkin pidemmän ajan. Ja täytyihän betonin pinta hieroakin, jotta tulisi tasainen pinta. Ruduksen laadunvalvoja kävi ottamassa betonista näytteitä. Valu oli yhden päivän etuajassa. Nyt vartutaan eristyksiä ja betonin kuivumista. Vielä muutama kuukausi ennenkuin sillalla voidaan huristella autoilla ja pyörilla. Kuvat ja tekstit Hannu Kolehmainen 23.4.2007.

 
080422_pns_saapasjalkakissa

Saapasjalkakissa harjoituksissa

Pornaisten Nuorisoseuran tämän vuoden lastennäytelmä on Anni Swanin sadusta mukailitu Saapasjalkakissa. Näytelmä esitetään Kuusistolla perjantaina 25.4.2008. Kuvia lasten näytelmäkerhon harjoituksista 22.4.2008.

 
080421_part_sh-sf

Siv Feodoroffin ja Sinikka Hurskaisen taidenäyttely

Siv Feodoroffin ja Sinikka Hurskaisen taidetta on esillä Pornaisten Galleria Riitinkissä huhtikuussa 2008. Mielenkiintoisten ihmisten mielenkiintoisia töitä. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

 
080417_kupsenkylan_silta

Siltakantta rakennetaan Kupsenkylässä

Tiehallinnon edustajat yksityistievastaava Hilkka Hämäläinen ja tiemestari Alpo Heinonen Uudenmaanpiiristä osallistuivat työmaakokoukseen 11.3.2008 Kupsenkylän sillalla. Kuvissa päätylaattojen valua, paalujen lyömistä, siltakannen laudoitusta ja raudoitusta (50000kg rautaa). Paalut on tilapäisesti täytetty vesirajaan asti vedellä, etteivät nousisi ylös. Työt ovat edenneet erittäin hyvin ja ovat aikataulussa. Kuvat ja tekstit Hannu Kolehmainen 17.4.2008.

 
080405_poks_huhtikokko

Huhtikokko

Pihojen siivous- ja rakennusjätteet poltettiin pääsiäskokon sijasta Pormestarintorin huhtikokossa lauantaina 5.4.2008. Kokko oli komea ja sen polttaminen kolmen tunnin talkoo. Kiitokset kyläläisille, Esko Peltolalle, Palomiesyhdistykselle ja POKSille.

 
080404_ko_huovutusnayttely

Kansalaisopiston huovutuskurssin näyttely Pellavasalissa

Työt ovat näyttelyn arvoisia. Erityisen taidokkaita ja näyttäviä ovat useat käyttöhuovutukset, pressanjuhliin käypiä asusteita myöten.

 
080404_jokinen_anja

Anja Dammert-Jokinen ammentaa voimaa Karjalasta

Karjalasta kajahtaa, kun Anja Dammert-Jokinen Halkiasta tarttuu kutimiin tai kynään. Hänellä on työn alla lapas- ja sormikasnäyttely, satukirja ja jatkoa evakkonäytelmään. Kuvissa välähdyksiä tulevista.

 
080402_erityiset_avustaja_nyt

Vaikeavammaiselle henkilökohtainen avustaja NYT!

Kansanedustajat Eero Akaan-Penttilä ja Erkki Pulliainen sekä ex-edustaja Kari Uotila olivat vauhdittamassa Pornaisten, Askolan ja Mäntsälän vammaistoimijoiden kanssa henkilökohtaisen avustajan saamista vaikeavammaisen henkilön subjektiiviseksi oikeudeksi.

 
080327_elakkeensaajat_boccia

Eläkkeensaajien bocciajoukkue piirikisoihin

Pornaisten Eläkkeensaajien bocciajoukkue harjoittelee uusissa peliasuissaan Porvoossa pidettäviin piirikisoihin.

 
080321_kylakavely

Kävelyllä

Maaliskuun lopun routaiset kelit sallivat kävellä peltojen reunoilla ja joen rannoilla, mistä kamera löytää uusia näkymiä. Grafftit näyttävät elävän sitkeästi.

 

Kuvia yhteensä: 1517 | Viimeisin päivitys: 11.5.2011 22:37 | Create web photo albums and photo books with Jalbum | Chameleon skin | Ohje
F11-näppäin: katselu koko näytössä